Boligjakten

Jeg røyker mye og elsker fest! Når jeg flytter, bringer jeg min lille hest! Oh yeah. Noen som har en ledig bolig?

PS. Stolt eier av en bongotromme.

Når man sitter med nesa i boligannonser virker verden full av dyre- og barnehatere, festmotstandere og manikere med støv på hjernen. Hva skjer med at folk virker så pripne når de skal leie ut leiligheten sin? Jeg vet at jeg i bunn og grunn er en perfekt leietaker, men jeg blir litt engstelig når ordene som går igjen i nettannonsene er som følger:

-ikke røyk
-ikke dyr
-ikke fest
-ikke bråk
-ingen navgaranti

Alle vil ha “rolige ordensfolk”. Jeg skjønner på en måte hvorfor man har slike krav til en leietaker, men det virker så ekskluderende der det står sort på hvitt, i den ene annonsen etter den andre.

Du blir sikkert litt forvirret nå: “Hva er det hun snakker om?” – Anno 2015 finnes det jo nærmest ingen boligannonser fra Alta på verken Finn eller Hybel.no.

Jeg ble lettere sjokkert første gangen jeg skulle se etter leilighet på nett. På Finn.no var det til sammen TRE Alta-annonser. Så fikk jeg et tips, og dagen etter hadde jeg funnet bolig:

Det er på Facebook det skjer!

I gruppen jeg lenker til, yrer det av aktivitet. Hvorfor betale Finn penger, når man kan bruke Facebook gratis? Jeg lurer på hvordan altafolk bruker sosiale medier i andre sammenhenger. Jeg har allerede funnet en gruppe som tilsvarer torget på Finn, med bud i kommentarfeltene. Jeg følger det hele med argusøyne (jeg må tross alt møblere min fremtidige bolig også)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s